Voor Verpakt Sap is dat Goed Voor U

Verwerkte sappen die in de supermarkt gekocht kunnen worden, zijn er in verschillende verpakkingen. Plastic of glazen flessen, blikjes gekoelde dozen of vacuüm verpakt en hebben vaak een langdurige houdbaarheidsdatum som wel tot 2 jaar.

De fruit verwerkende industrie gebruikt krachtige en toch dezelfde lage snelheid voor het persings proces zoals de koude pers sapcentrifuges om de maximale opbrengst van sap uit de vrucht te krijgen.

Eenmaal koud geperst, is vers fruitsap snel gepasteuriseerd of thermisch behandeld bij ongeveer 90ºC. Dit verwarmingsproces heeft aangetoond dat bepaalde voedingsstoffen vernietigt worden en verandert de pH van alkaline tot zuur. De meeste anti-oxidanten zijn warmtegevoelig en kan verminderen met 15% telkens wanneer een sap wordt verwarmd.

Tegen de tijd dat het sap verpakt is en verkocht wordt in de supermarkt of delicatessenwinkel kan het zijn dat het al op 2 verschillende plaatsen is verwarmd tot in de laatste fles en de opslag op lange termijn van gepasteuriseerde sap kan leiden tot een verdere afbraak van voedingsstoffen in de periode.

Als U goed kijkt naar de ingrediënten, zult U zien dat veel sap bedrijven gebruik maken van sapconcentraten om kosten te besparen, maar ongeacht of het sap is gemaake van concentraat of niet, de alkalische eigenschapen en natuurlijke voedingsstoffen zijn sterk afgenomen. Deze sap concentraten worden vaak geïmporteerd en vaak urenlang verwarmd om het water te verwijderen, waardoor er weinig voedingswaarde overblijft

Hugh Moran is een gekwalificeerd Naturopaat met 5 jaar klinische ervaring. Zijn achtergrond ligt in de voedsel en gezondheids industrie.

Hugh komt uit een familie van fruitverwerkers sinds 32 jaar, hij heeft ook veel gewerkt als een gezonde voeding handelaar.

Maak Uw eigen V8 Sap!

v8-juice

  • 3-4 Tomaten - een grote alkalizer als het gebruikt wordt zonder suuiker of zetmeel!
  • 2 Wortelen - ondersteunt het immunsysteem!
  • ½ Rode biet - goed voor het bloed!
  • 1 Selderij stengel - om de spijsvertering te verbeteren!
  • ½ Rode spaanse peper - goed voor de huid, het haar en de nagels!
  • ¼ Komkommer - een natuurlijk diureticum!
  • 2 Appels - om de leverfunctie te helpen de smaak te verbeteren!
  • Takje Peterselie - hoog in mineralen zoals kaliumhigh in minerals including potassium!

Voor meer geweldige gezonde recepten kunt U een bezoek brengen aan de gezonde recepten pagina en begin vandaag met Uw gezond eten plan!