Wat zijn Superfoods?

Superfoods zijn meestal plantaardig en bevatten een hoog gehalte aan voedingsstoffen. Superfoods zijn gezond en de voordelen zijn hoger dan 'normaal' voedsel vanwege de rijke fytochemicaliën en antioxidanten gehalte.

superfoods vitality4life

Het is belangrijk een goede balans te vinden in uw voeding. Door elke dag voedsel en de voedingsstoffen uit verschillende superfoods te combineren met uw dagelijkse maaltijd, werkt u samen om de synergie van uw gezondheid te verbeteren. Het is aan te raden om zoveel mogelijk 'whole food' te eten, voedsel dat het dichtst bij de natuurlijke staat is als mogelijk, dus met minimale voedselverwerking.

Door de unieke samenstelling en eigenschappen van ieder superfood kan een veelzijdigheid aan doelstellingen worden bereikt. Vanuit de essentie dat iedere superfood onze cellen op het diepste niveau voedt, bereiken we een gezond lichaam wat ons zowel de energie, stralend huid, sterke weerstand en het algehele gevoel van welbevinden geeft.

superfoods vitality4life

Fruit, noten & zaden Superfoods: hoog in antioxidanten en goed voor ons imuun systeem en voor anti veroudering.

Goji bessen: deze rode bessen hebben wel 500x meer vitamin C per ons dan sinaasappelen. Ze zijn een goede bron van Vitamine A, B1, B2, B6 en E. Ze bevatten veel antioxidanten en zijn dus ideaal voor anti veroudering en bescherming tegen ziekten.

Açaibessen: komen uit de Amazone en zitten vol met antioxidanten.

Chiazaad: is zeer rijk aan essentiële vetzuren die het lichaam nodig heeft voor energie en hersen- en gewrichts functionering. Vol antioxydanten en vezelrijk en te gebruiken in vele maaltijden.

Maca: poeder komt van de Maca wortel, welke in Peru al meer dan 2000 jaar wordt verbouwt en gegeten. Het verbeterd kracht en uithoudingsvermogen en is vol voedingsstoffen voor verhoging van energie en verbetering van het immuun systeem.

Mesquite: vol proteïne, vitaminen en mineralen en antioxidanten

Raw Cacao: wees er zeker van dat u biologisch gecertificeerd raw cacao aanschaft. (het verschil met cocoa is dat cocoa tot wel 150 °C wordt verhit met chemicaliën toegevoegd) raw cacao bonen hebben de werelds hoogste bron van geconcentreerde antioxidanten dan elk ander voedsel. Ze zijn hoog in magnesium gehalte wat goed is voor de spieren en cacoa bevat wel 21% van de dagelijks aanbevolen ijzer gehalte.

Lucuma: ruikt heerlijk en heeft een romige citrus smaak. Het is een goede bron voor vezels, vitaminen en mineralen.

Hennepzaad: heeft geneeskrachtige eigenschappen en werd door de eeuwen heen door veel culturen gebruikt. Het is rijk aan eiwitten die makkelijk worden opgenomen door het lichaam en dus een echte energiebron. Daarnaast bevat het 8 essentiële aminozuren en omega 3, 6 en 9 vetzuren. Belangrijk voor onze hersenen, gewrichten en hart- en bloedvaten.

Lijnzaad: hart vriendelijke voedingsstoffen en cholesterol verlagend. Ook belangrijk voor de darm flora.

superfoods vitality4life

Bijen superfood: al duizenden jaren worden de bijen pollen, royal jelly (een melk afscheiding uit de klieren van de werk bijen) en propolis (de bijen gebruiken deze stof om de wanden van de bijenkorf te bedekken) gebruikt vanwege de geneeskrachtige en anti virale werking.

Bijenpollen: worden door bijen verzameld van bloeïende planten en in korrels gevormd. Het heeft wel 5x meer proteïne dan rundvlees en bevatten 185 bekende natuurlijke ingrediënten, vitamines (A, B, C, D, E, K)en 22 aminozuren en 27 mineralen, enzymen en koolhydraten. Het is vooral goed voor de extra voedingsstoffen en energie voor actieve mensen.

Kruid/ gras superfood: werken in wezen om ons lichaam in balans te houden en om ons te genezen.

Aloe Vera: heeft wel 75 genezende samenstellingen. Het werd in het verleden veelal gebruikt als huidverzachter en genezer voor brandwonden, sneden, acne en eczeem.

superfoods vitality4life

Supergreens: hebben de hoogste concentratie makkelijk te verteren voedingsstoffen, met vet verbrandende samenstelling, vitaminenen en mineralen die het lichaam beschermen en genezen.

Chlorella: een zoet water alge en bevat alle B vitamines, vitamine C en E en vele mineralen. Het werkt geweldig op ons immuun systeem en het verlagen van cholesterol en voorkomt het verharden van de aderen.

Gerst gras: heeft 11x meer calcium dan koeien melk, 5x meer ijzer dan spinazie en 7 x meer vitamine C dan sinaasappelsap. Ook heeft het veel vitamine B12 welke belangrijk is in een vegetarisch dieet.

Tarwegras: is het gekiemde grass van de tarwezaad. Het is erg alkalizing in het lichaam en goed voor uw bloed. Het normaliseert de schildklier en stimuleert de stofwisseling, dus helpt het met de spijsvertering.

Spirulina: helpt bij het controleren van de bloedsuiker halte, en het hunkeren naar voedsel, het is dus ideaal voor diabetici. Het heeft een inhoud van 70% proteïne.

Wilde blauw-groene algen: is een fyto plankton en bevat als het ware alle voedingsstoffen. De inhoud is 60% meer proteïne dan soja melk of rundvlees. Het verbeterd hersen functies en geheugen en versterkt het immun systeem en helpt bij virusen zoals de griep.