Gezonde Rode Bieten Chips

Rode bieten is geen kostbare groente, dus altijd een goed moment om te proberen toe te voegen aan uw dieet. U kunt er hapjes voor de familie van maken, of toe voegen aan dagelijkse sapjes, bieten is supervoedsel.

Vijf gezondheidsvoorden van rode biet

 • Helpt om de lever te reinigen: Rode biet zit vol beta cyanine die het lichaam helpt bij het ontgiften van de lever. Dit kan doorstromen naar de bloedbaan, en helpt het lichaam om gifstoffen te elimineren. Dit kan helpen te voorkomen dat vet zich op het lichaam afzet.

 • Bietensap gaat de strijd aan tegen beroertes en hartaanvallen: Sap van rode bieten heeft laten zien dat het helpt de bloeddruk te verlagen. Een recente studie aan de Royal London Hospital heeft uitgezocht dat zodra rode biet wordt ingeslikt het stifstofmonoxide produceert. Dit is een krachtige stof die door onze bloedvaten helpen om de bloeddruk laag te houden.

 • Verhoogt het immuunsysteem: Deze studie maakt duidelijk dat stikstofmonoxide van bieten hetzelfde werkt als onze witte bloedcellen, en help ons lichaam om te vechten tegen infecties. En laten we niet vergeten dat er een enorme waaier van voedingsstoffen en mineralen en vitaminen in bieten aanwezig zijn, om Uw immuunsysteem te verhogen.

 • Rode biet zit vol vitaminen, voedingsstoffen en mineralen: Deze groente is een werkpaard. Het bevat vitamine C en ijzer, welke beide essentiële elementen voor de gezondheid en vitaliteit zijn. Het heeft ook foliumzuur, fosfor, magnesium en vitamine B6. De vitamine C in deze groente helpt ons lichaam om het ijzer te absorberen. Dus ga lekker aan de BIETEN! Maar houd in gedachten, vitamine C is oplosbaar in water. Dit betekent dat wanneer de biet gekookt is, dan gaat er veel vitamine verloren. De beste manier om deze bieten te nuttigen is RAUW.

 • Rode biet kan U gelukkig maken: Bieten bevatten betaïne. Deze samenstelling helpt het lichaam de natuurlijke productie van serotine te verhogen.

Ingrediënten

 • 3 middelgrote rode bieten (of meer indien gewenst)
 • 2 theelepels extra virgine olijfolie
 • 2 theelepels zeezout (indien gewenst)

Methode in een uitdroger (dehydrator)

 1. Snijd de bieten in dunne plakjes (een mandoline werkt geweldig als U er een heeft).
 2. Besprenkel met extra virgine olijfolie en bestrooi met zeezout van Uw wens.
 3. Laat het ongeveer 40 minuten inwerken om de smaken te laten absorberen.
 4. Verspreid de plakjes gelijkmatig op de bladen van de verdroger.
 5. Stel de verdroger in tot 52°C voor ongeveer 8 uur (afhankelijk van hoe krokant U het wenst).
 6. Geniet ervan!.

Tip: Doe de plakjes in kleine gelijke porties in bakjes voor lunches van de kinderen en dan hebben ze een lekkere gezonde snack.