Zelfgemaakte Fruit Rolletjes

Wanneer U een gezond dieet wilt handhaven, maar nog steeds van snacken houdt, dan zijn zelfgemaakte fruit rolletjes een geweldige aanavulling op uw rauwe voedsel dieet. Niet alleen zijn deze heerlijke zelfgemaakte "rolletjes "een gezonde snack, maar ze smaken heerlijk. Perfect voor een middag snack die het verlangen naar suiker doet vergeten. En laten we de kinderen hun lunchbox niet vergeten. Zo snel en gemakkelijk te maken!

Fruit rolletjes

Yoghurt en vers fruit kan gepureerd worden, gezoet en gekruid om er een energierijk voedzame snack van te maken.

Selecteer rijp of licht overrijpe producten die je goed mengt, en zullen goed bij elkaar smaken. Probeer deze combinaties eens:…

  • aardbeien en yoghurt
  • banaan en ananas met een snufje kaneel
  • seizoensgebonden bessen en perziken met een vleugje honing
  • mango met een klein beetje verse gember
  • appel en kiwi

Was het fruit en verwijder bruine plekken, pitjes en steeltjes, en schil de producten indien gewenst. Pureer de producten met of zonder wat yoghurt in een blender tot een gladde massa.

Giet het mengsel op een Teflex blad en plaats op het plateau van Uw voedsel verdroger met de ingestelde temperatuur op 65 graden Celsius voor 4-6 uur.

Als alternatief kunt U uitdrogen op een lagere temperatuur vana 55 graden Celsius voor 10-12 uur.

Wanneer de zachte fruitrolletjes droog is, zal het een betetje glanzen en niet kleverig aanvoelen.

Laat het afkoelen en pel het ui de lade. Rol het op in een buisvorm en bewaar het in een luchtdicht bakje.

Aardbeien en yoghurt rolletjes ...

Meng de onderstaande verse ingrediënten:

  • 1 doosje aardbeien
  • 2 bananen
  • 3 lepels yoghurt

giet het vervolgens op het Teflex blad

Tip: Giet het in een grote cirkel, en voorzichtig naar het midden, dan worden de buitenranden iets dikker dan in het midden voor gelijkmatiger drogen.

Plaats het in een voedselverdroger en laat uitdrogen gedurende ca. 10 uur bij 45ºC.

Abrikoos en Kokosnoot Fruitrolletjes

400 gram abrikozen vers of uit blik
geraspte kokos

Blend de abrikozen in Uw favoriete blender, gebruik een klein beetje water, dan mengt het beter en om de juiste consistentie te krijgen, de dikte is het beste bij 3 a 4 mm, als het op de Teflex massieve plaat uitgegoten wordt, geleverd met Uw verdroger.

Zodra de consistentie goed is, giet het op het Teflex vel, massieve plaat en strooi wat geraspte kokos over het mengsel.

Uitdrogen tussen 6-10 uur op 57ºC. (controleer op de gewenste consistentie)

fruit-rolletjes Deze fruit lapjes waren handgemaakt met gebruik van een Excalibur Droogoven... onze kopers nr 1 voor uitmuntende uitdroging