6 Dingen Waarvan Je Niet Wist Dat Die Met De Blender Konden

De belangrijkste reden om een blender te kopen zijn meestal smoothies. En het is ook een erg goede reden: er zijn oneindige combinaties van groenten en fruit die je gezond en energiek houden voor de komende jaren. Maar aangezien we het geld toch besteden, wat kunnen we er nog meer mee doen?

 

1- Hummus

Een klassieke cocktail dip. Hummus is erg makkelijk te maken in de blender, je hoeft alleen de kikkererwten met knoflook, citroensap en sesamolie te mengen. Maar wat het al helemaal interessant maakt is om verschillende smaakjes hummus te maken: bijvoorbeeld met rode biet, avocado, champignons, rode pepers... noem maar op! Experimenteer, het zal heerlijk proeven en fantastisch uitzien op tafel.

 

2- Amandelmeel

Dit is een goed alternatief voor moeilijk te vinden en kostbaar glutenvrij meel. Je kan zelf je eigen notenmeel maken. Blend amandelen met behulp van de polsfunctie voor meer controle. Maar wees voorzichtig om het niet te lang aan te laten, het wordt snel boter!

 

3- Veggie Burgers

Veggie burgers zijn heerlijk, maar ook erg veel werk om van begin af te maken. Gebruik de blender voor een perfecte mix van groenten, peulvruchten en specerijen in geen tijd. En zonder dat je je handen vies moet maken!

 

4- Guacamole

Niets kan meer dramatisch zijn dan uien snijden. Vergeet alles door alle ingrediënten (tomaten, uien, avocado en koriander) in uw blender te plaatsen en op een lage snelheid te blender. Hoe langer je het opzet, hoe vlotter je guac krijgt. Vergeet niet om het af te maken met wat zout en limoensap!

Ook lekker in de blender: Tzatziki saus.

5- Pindakaas

Wie houdt niet van pindakaas? Het probleem is: je weet niet wat er nog meer in je lievelings pindakaas zit, meestal veel chemicaliën die je niet echt in je lichaam wilt. Het goede nieuws is dat je makkelijk een heerlijke pindakaas kunt maken met een high power blender door alleen pinda's en een beetje olijfolie toe te voegen. Smullen maar!

 

6- Pannenkoekenbeslag

Als je een pannenkoeken lover bent maar je hebt 's morgens geen tijd om het beslag te maken, gebruik dan je blender. Je hoeft alleen maar de ingrediënten in de kruik te stoppen en een paar minuutjes mixen. Snel, makkelijk & heerlijk!

 

Tip voor Pro's: wist je dat een blender zichzelf schoon kan maken? Zet wat warm water en zeep in de kruik en laat de blender 30 tot 40 seconden aan staan. Spoel een paar keer en ¡voilà!

 

Op zoek naar een blender maar je weet niet welke je moet kopen? Lees hier onze bullet blenders vergelijking.