De voordelen van een Blender/Mixer

Hoe werkt een blender?

Met een blender worden uw groenten en fruit fijn gemaald tot een gladde hoeveelheid. Door middel van hoge snelheid roterende messen die de pulp en het sap van het product niet scheiden. Het gehele voedsel is simpelweg omgetoverd tot een vloeibare substantie welke gemakkelijke gedronken kan worden of met een lepel gegeten kan worden.

Hoe meer vloeistof (b?voorbeeld water) u toevoegt aan het voedsel in de blender, hoe dunner de vloeibare substantie na het blenden. Bevroren en droog voedsel kunnen een dikkere vloeibare substantie hebben, ook hierbij geldt, hoe meer vloeistof u toevoegt, hoe dunner de substantie is.
Omdat het eindproduct dikker is dan bijvoorbeeld een vers geperste sinaasappel sap, betekend het ook dat men meer vijzels binnen krijgt en dus een langer gevoel van vol zitten heeft.

De juiste blender kiezen

Er zijn vele verschillende blenders beschikbaar die verschillen in prijs en kwaliteit. Hoe vaak gebruikt u een blender en waar gebruikt u de blender voor zijn een paar goede vragen die u uw zelf kunt stellen. Als u de blender niet vaak gebruikt dan is een goedkopere blender waarschijnlijk wel geschikt voor u. Wilt u meer met de blender doen, een beter eind product produceren en een betere kwaliteits blender dan is een goede blender absoluut de moeite waard. Door het gebruik van een goede blender is het 'slok en kouwen' verleden tijd. Alle (blad)groenten, fruit, noten en zaden worden grondig vermalen tot de meest rijke en romige smoothie die u ooit zult proeven. Niet alleen de kwaliteit van uw smoothie (of ander eind product) verbeterd maar ook de kwaliteit van de ervaring van het maken, sneller en makkelijker. Professionele blenders zijn betrouwbare en duurzame blenders die jaren lang meegaan. Ook de Garantie duur van een professionele blender is vaak langer dan de totale verwachte werkings tijd van de goedkopere blender.

De voordelen van een blender

Een voordeel van een blender is dat het eenvoudig groenten en fruit smakelijker maakt voor het gehele gezin. Vooral voor kinderen die deze voedzame producten niet willen eten is het een goede manier om ze in het dieet toe te voegen. Zo krijgen ze toch de dagelijks aanbevolen 5 stukken groenten en fruit binnen.

Met een blender kunt u veel gerechten maken. De uitgebreide voedzame gerechten bestaan uit hele sappen, toetjes, salsa's, sausjes en soepen.

Het verschil met een sapmachine

Het verschil met een sapmachine is dat deze het sap uit de groenten en fruit persen en er veel pulp achter blijft. Als u de groenten en fruit in de blender mixt gebruikt u het gehele product en dus alle voedingswaarde van dit product. Dit pulp van een vers gemaakte sap zit vol vitaminen, mineralen en vijzels die erg goed zijn voor het lichaam en ons dagelijks functioneren. De vijzels uit bijvoorbeeld een smoothie verteren langzamer dan een vers geperste sap en dus hebben we langer het gevoel dat we vol zitten.

Maximale voedingswaarde voordelen

Blenders vermalen groenten en fruit zo fijn dat de cel wanden worden afgebroken, hierdoor komt het maximale aantal voedingsstoffen vrij welke eenvoudig door het lichaam kan worden opgenomen.

Tijdbesparend

In een lagere kwaliteit blender moet u vaak de groenten en fruit voor snijden en zelfs wanneer de u de blender aanzet moet u deze constant uitzetten om de ingrediënten naar beneden te duwen of de blender even schudden zodat de messen verder kunnen malen.

Met een hoge kwaliteit/ professionele blender kunt u vaak het gehele product in de blender plaatsen. Zelfs harde ingrediënten zoals wortelen zijn geen probleem. Blenden is eenvoudig door een simpele druk op de knop. Vaak zijn er voorgeprogrammeerde knoppen met tijdschakelaar voor het maken van (warme!) soepen en andere gerechten.

Sneller, makkelijker kan bijna niet en zelfs het schoonmaken is eenvoudig met een hoge kwaliteit blender vanwege de zelf-schoonmaak functie. Bent u klaar, spoel de kan dan even onder de kraan af, water erin en op de blender 30 seconden aanzetten. De blender heeft zichzelf efficiënt schoongemaakt.