Gezonde Voedsel Series: Rauwe Soep Recepten

Als de dagen weer wat korter duren, the ochtenden later beginnen dan keldert het kwik. Maar met deze periode komt een seizoen van loopneuzen, hoesten en jeukende huid. Het feit is dat je 80% meer kans op een verkoudheid krijgt. Het wordt herfst gevolgd door winter. In de winter is het belangrijk om extra goed voor Uw gezondheid en welzijn te zorgen, en die gezondheid te koesteren. Treed toe tot het rijk van de gezondheid en probeer onze rauwe soep recepten, en help om de verkoudheid dit jaar weg te houden.

Voedingsmiddelen die Uw immuun systeem een oppepper geven

Knoflook: Is medicinaal en zal helpen bij het verminderen van microben en verhoogt Uw immuniteit.

Droge noten: Deze zijn niet alleen geweldig voor Uw gezondheid, ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten en zijn zeer geschikt voor de gezondheid van Uw hart.

Groenten: Vol mineralen en voedingsstoffen die helpen bij het voorkomen van ziekten en stimuleren Uw immuunsysteem (met name groene bladgroenten)

thaise-gember-soep

Verwarmende winter soep Thaise gember

Dit recept is zo gemakkelijk te maken, en heeft nog steeds alle authenticiteit en smaak van een Thaise soep. De cashewnoten maken deze soep ongelooflijk romig, en is een geweldige optie voor vegetariërs en veganisten. Het is gevuld met stevige wintergroenten, waaronder pompoen. Pompoen is een grote vezelbron, rijk aan kalium en heeft tal van vitamine E, weinig mensen weten dat pompoen een uitstekende bron van caroteen bevat. Carotenen zijn meestal te vinden in de kleurrijke groenten en fruit. Carotenen hebben antioxiderende eigenschappen, die kunnen helpen om onze cellen te beschermen tegen kanker.

Ingrediënten

  • 2 kopjes gefilterd water
  • ½ rode paprika (met zaden en steel)
  • 1 middelgrote winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij (met bladeren)
  • 1 rijpe pompoen/halve in blokjes
  • 1 lente uitje
  • 1/2 appel (met schil en pitjes)
  • 2 handen cashewnoten
  • 1 klein stukje verse gember (met schil)
  • 1 teentje knoflook (met schil)
  • 1 klein handje verse koriander
  • 1 groente bouillonblokje

Optioneel

Zout en peper naar smaak toevoegen

Garneren met wat koriander

Doe alles in Uw Bio Chef Blender. Hoeft niet voorgekookt te worden!No pre-cooking is required! Pulse een paar keer om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten gemengd zijn. Nu nog 8 minuten in de blender, en daarna ontspannen en genieten van Uw kokend hete soep!

seldrij-creme-soep

Creme soep van rauwe selderij

Een recept die slechts 10 minuten van Uw tijd kost, en bij het nuttigen van deze soep, zelfs in de koudste dagen van het jaar, zult U het warm hebben. Deze soep is fantastisch en zit vol met vitamine C om Uw immuunsysteem te stimuleren, en vol kalium zit en weinig natrium bevat. Selderij is ook bekend als een grote diureticum. De soep kan aangepast worden met een verscheidenheid aan groenten en U kunt zelfs proberen een of ander kruid toe te voegen als U verkouden bent. De soep is fris, romig en een voedzame maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 kop gehakte selderij met bladeren
  • 1/4 kop cashewnoten
  • 3/4 kop water
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 tot 3/4 theelepel zout

Plaats alle ingrediënten in Uw high-performance BioChef Blender. Meng alle ingrediënten, pulseer om ervoor te zorgen dat alles gemengd is. Laat de blender werken voor 8 minuten, totdat draderigheid is verminderd. Serveer de kokend hete soep onmiddelijk en garneer met peterselie.

venkel-pesto-soep

Verse venkel pesto soep

Van deze lichte soep, doet ieder die het eet een sprongetje in de lucht. Gemaakt van verse groenten, kruiden en kiemgroenten, is dit een geweldig recept voor vegetariërs. Het consumeren van venkel is geweldig voor ons lichaam, dordat het rijk is aan vitamine C, antioxidanten en elementen van anethol. Anethol is geweldig voor het verminderen vann ontstekingen, terwijl vitamine C ons lichaam helpt om voedsel om te zetten in energie.

Ingrediënten

  • 2 stuks venkel
  • 1 handje koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar schijfjes citroen
  • 1 eetlepel pesto of 1/4 kop verse basilicum
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kop kiemgroenten (alfalfa)
  • 1 groentebouillon blokje
  • zout en peper naar smaak
  • snufje cayenne peper
  • 2-3 kopjes heet water

Plaats alle ingrediënten in de Bio Chef Blender in de volgorde van het lijstje. Doe de deksel veilig dicht en selecteer de snelheid, begin met lage snelheid en verhoog de snelheid. Gebruik de stamper om alle ingrediënten te combineren. Meng tot een gladde massa. Laat de machine 3-4 minuten draaien tot er stoom ontsnapt door de deksel opening. Verwijder het deksel en seveer.