Sangria Recept met Slowjuicer

sangria met slowjuicer vitality4life

 

De truc van een echte Sangria zit in het sap. Alleen met vers gemaakt fruitsap krijg je een sangria die authentisch smaakt en niet te zoet is. We hebben 3 recepten uitgeprobeerd met de slowjuicer: Traditionele Sangria (rode wijn), Witte Sangria (met prosecco of cava) en een Virgin Sangria voor de kinderen.

 

Benodigdheden:

 

  • - Grote kom
  • - 1,5L Kruik (of grooter)
  • - Houten lepel
  • - Mes en snijplank

 

Traditionele Sangria

 

Ingrediënten:

 

  • - 1 kg sinaasappels
  • - 3 perziken
  • - 2 appels
  • - 1 banaan
  • - 1 citroen
  • - 1L rode wijn
  • - 1 kaneelstokje
  • - 2 theelepeltjes suiker
  • - 75 ml warm water

 

Recept:

 

  1. 1. Zet de slowjuicer klaar en maak een sapje met alle sinaasappels (behalve 1), 2 perziken, 1 appel en de citroen. Het is belangrijk dat het sapje niet te veel pulp heeft en dat je de citroen en de sinaasappels goed schilt voor dat je ze gebruikt.
  2. 2. Los de suiker op in het water en giet het siroop in een grote kom
  3. 3. Giet het vers gemaakte sap en de wijn in de kom en roer goed
  4. 4. Schil de rest van het fruit en snij de perzik, banaan en appels in blokjes en de sinaasappel in plakjes.
  5. 5. Gooi het gesneden fruit in de kom samen met het kaneelstokje en roer goed
  6. 6. Laat de sangria 2 uur in de ijskast liggen zodat de smaken goed intrekken. Pas op dat het er niet te lang in ligt want dan loop je het risico dat het fruit fermenteert.

 

Witte Sangria

 

Ingrediënten:

 

  • - 1 kg sinaasappels
  • - 3 perziken
  • - 1L prosecco of cava
  • - 1 kaneelstokje
  • - 2 theelepeltjes suiker
  • - 75 ml warm water
  • - 5-7 witte druiven zonder zaadjes
  • - 4 aardbeien

 

Recept:

 

  1. 1. Zet de slowjuicer klaar en maak een sapje met alle sinaasappels (behalve 1) en 2 perziken. Het is belangrijk dat het sapje niet te veel pulp heeft.
  2. 2. Los de suiker op in het water en giet het siroop in een grote kom
  3. 3. Giet het vers gemaakte sap en de prosecco in de kom en roer goed
  4. 4. Schil de rest van het fruit en snij de perzik in blokjes en de sinaasappel en aardbeien in plakjes. Bewaar een beetje van de sinaasappelschil voor later.
  5. 5. Gooi het gesneden fruit en de druiven in de kom samen met het kaneelstokje en de sinaasappelschil en roer goed
  6. 6. Laat de sangria 2 uur in de ijskast liggen zodat de smaken goed intrekken. Pas op dat het er niet te lang in ligt want dan loop je het risico dat het fruit fermenteert.

 

Virgin Sangria

 

Ingrediënten:

 

  • - 500 gr sinaasappels
  • - 3 perziken
  • - 2kg rode druiven zonder zaadjes
  • - 1 kaneelstokje
  • - 2 theelepeltjes suiker
  • - 75 ml warm water
  • - 1 banaan
  • - 1 peer
  • - 500ml soda

 

Recept:

 

  1. 1. Zet de slowjuicer aan een maak een sapje met alle druiven.
  2. 2. Maak een sapje met alle sinaasappels (behalve 1) en 2 perziken. Het is belangrijk dat het sapje niet te veel pulp heeft.
  3. 3. Los de suiker op in het water en giet het siroop in een grote kom
  4. 4. Giet het vers gemaakte sap, de soda en het druivensap in de kom en roer goed
  5. 5. Schil de rest van het fruit en snij de perzik, banaan en peer in blokjes en de sinaasappel in plakjes.
  6. 6. Gooi het gesneden fruit en de druiven in de kom samen met het kaneelstokje en roer goed
  7. 7. Laat de sangria 2 uur in de ijskast liggen zodat de smaken goed intrekken. Pas op dat het er niet te lang in ligt want dan loop je het risico dat het fruit fermenteert.