Waterijsjes Maken Met De Slowjuicer

Trakteer de kids (en jezelf!) op heerlijke zelfgemaakte waterijsjes. Deze super gezonde recepten zijn makkelijk om te maken en zijn ideaal voor kinderen. Dankzij het cold press systeem van de slowjuicer behoudt het vruchtensap alle vitamines, enzymen en smaak. Je hebt dus helemaal geen suiker nodig!

WATERIJSJES MAKEN RECEPT

Benodigdheden:

* Als je thuis geen ijsvormpjes hebt liggen kan je ook plastic bekertjes gebruiken. Ook zijn er erg leuke ijsvormpjes bij de Hema te koop voor slechts 6€!

 

Ingrediënten:

Bosbessen

 

Citroen

 

Watermeloen

 

Aardbeien

 

Meloen

 

Kiwi

 

Mango

 

Kokosnoot melk

 

Sinaasappel

 

Het Fruit Feest

Snij bosbessen, aardbeien, kiwi’s, sinaasappels en frambozen in plakjes.

Maak citroensap met de slowjuicer en zorg ervoor dat er weinig pulp in zit. Meng in een grote kom het citroensap met dezelfde hoeveelheid gefilterd water. Het is ook mogelijk om er een beetje suiker bij te doen zodat het minder zuur smaakt.

Vul de vormpjes met verschillende combinaties vruchten. Eenmaal klaar giet het citroensap eroverheen zodat de ijsvormpjes helemaal vol zitten.

 

WATERIJSJES MAKEN RECEPT
 

Indian Lassi

 

Maak een cold pressed mango sapje met veel pulp. Giet het ijsvormpje ¾ vol en doe er ¼ organische kokosnoot melk bij. 2 keer roeren met een lepeltje, stokje erin en 5 uur vriezen.

 

De Watermeloen

Maak een kiwi sapje en een watermeloen sapje, beide met veel pulp. Pas op! Watermeloenpitten mogen de slowjuicer niet in. Haal ze eruit en bewaar ze voor later.

Giet ongeveer 1 cm kiwisap in de ijsvormpjes. Vries 20 min in.

Giet 1 cm organische kokosnootmelk in de ijsvormpjes en vries het opnieuw 30 min in.

Giet het vormpje vol met watermeloensap. Doe er wat watermeloenpitten bij zodat het er leuker uitziet. Vries het opnieuw in totdat het ijsje hard is en makkelijk los komt.

 

WATERIJSJES MAKEN RECEPT
 

De Meloen-lover

Maak een meloen sapje met de slowjuicer. Omdat meloen een hoog watergehalte heeft is het belangrijk dat je de pulp regelingsknop op hoog staat.

Snij de bosbessen door de helft en zet er 3 of 4 in elk vormpje. Giet het meloensap er overheen, steek er een stokje in en laat het 4-5 uur in de vriezer liggen.

 

Het Stoplicht

Maak apart een sapje met de aardbeien, de kiwi’s en de sinaasappels. Zorg ervoor dat het sapje dik is, dus er moet veel pulp bij komen.

Giet 1/3 van het vormpje vol met aardbeiensap. Laat het 30 minuten vriezen en giet het sinaasappelsap er bovenop, totdat 2/3 van het vormpje vol is. Prik er een stokje in en zet het opnieuw in de vriezer gedurende 30 minuten. Giet nu het kiwisap in de ijsvormpjes totdat ze helemaal vol zitten en laat het weer 30 minuten vriezen.

 

WATERIJSJES MAKEN RECEPT
 

De Klassieker

Dit recept kan niet simpeler. Kies je lievelingsfruit uit en maak er een sapje van met je slowjuicer. Giet het sapje in de ijsvormpjes, prik de stokjes erin en laat het minimaal 4 uurtjes in de vriezer liggen.

 

Thuis maak ik deze waterijsjes het liefst met citroensap of watermeloensap. Voor citroen waterijsjes is het belangrijk dat je de helft van het vormpje met sap vult en de rest met water en dan goed mengt, anders loop je het risico dat de ijsjes te zuur zijn! Voor een WOW! effect moet je een paar plakjes van je gekozen fruit in het gevuld vormpje stoppen voordat je het invriest.