Slowjuicer

SLOWJUICER

Wat maakt een Slowjuicer zo speciaal en anders? Een Slowjuicer is een koud-persende sapmachine. Vers fruit en groenten worden geperst en gekneust door middel van een hydraulische pers, welke een enorme hoeveelheid druk uitoefent om de nectar direct uit de pulp te persen. Deze pers handeling, in plaats van mixen of vermalen, zal de groenten en fruit niet oxideren of verlagen en behoudt voedingsstoffen en enzymen intact. De sap opbrengst van slowjuicers is meer en ook nog eens van hogere kwaliteit.

SAPKWALITEIT

Wanneer U een mixer gebruikt worden de groenten en vruchten gesneden en vermalen door middel van een mes en blootgesteld aan hitte, welke de vele essentiële vitaminen, enzymen, voedingsstoffen en mineralen uit de juice verwijdert. Wanneer U een Sap Centrifuge gebruikt, wordt door middel van een scherpe rasp, hitte, statische elektriciteit en grote hoeveelheden lucht in de door u gebruikte producten getrokken. Dit resulteert in de vernietiging van belangrijke voedingsstoffen door het ontstaan van oxidatie. De structuur van de vitamines, mineralen en andere voedzame stoffen is aangetast en een groot deel van de smaak en ongeveer 85% van de voedingsstoffen gaat hierbij verloren. Dit is ook herkenbaar aan de matte kleur en afscheiding die na korte tijd ontstaat.

Slow juice geperste sap stelt U in staat een geconcentreerde hoeveelheid voedingsstoffen te verkrijgen welke Uw lichaam anders moeilijk kan opnemen door het eten van groenten en fruit alleen.

GEBRUIK

Met een slow juicer kunt u verschillende gerechten bereiden; van vers geperste groenten en fruit sappen tot desserts zoals sorbets gemaakt van bevroren fruit en blissbals gemaakt van noten en gedroogd fruit. Koude soepen, salade dressings en sauzen zijn eenvoudig te bereiden en, afhankelijk van het merk slow juicer, kunt U zelfs pasta maken.

GELUID

De motor van een sap centrifuge draait op hoge snelheid en is dus niet bepaald geruisloos. Slowjuicers zijn erg still dankzij het persmechanisme, dat lang niet zo hard hoeft te werken als dat van een sap centrifuge.

KOSTEN

Slowjuicers hebben een hogere aanschafprijs in vergelijking met sapcentrifuges. Dit betekend vaak ook dat de garantie en kwaliteit van een slowjuicer beter is. Op de lange termijn zijn slowjuicers echter goedkoper, aangezien ze meer sap uit dezelfde hoeveelheid fruit weten te persen dan een sap centrifuge.