Droogovens

Als u nieuw bent op het onderwerp van de voedseldroger, kan het een beetje verwarrend lijken om te begrijpen hoe een droogoven werkt, laat staan de beste oven kiezen voor uw behoefte!

Erg eenvoudig te gebruiken, een droogoven verdeeld langzaam warme lucht in het apparaat om het vocht uit de voeding te halen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk water gedurende het dehydraterend proces te verwijderen; zonder water kunnen bacteriën en schimmels niet groeien. Bacteriën, gisten en schimmels hebben het water in het voedsel nodig om te groeien en het voedsel drogen maakt het onmogelijk voor ze om te overleven.

Voedsel drogen om bederving te vermijden is een oeroude oefening, met de hulp van de wind en de zon is dit de oudste vorm van voedsel bewaring en het hielp onze voorouders tijdens droogte en hongersnood. Gelukkig heeft de technologie van vandaag dit proces veel makkelijker en efficiënter gemaakt. Nu gebruiken droogovens meestal een ventilator en een verwarmingselement om de perfecte uitdroging te creëren.

De maneer waarop dehydrators gebruik maken van de warme lucht maakt al het verschil. We hebben ze allemaal vergeleken in de volgende tabel, met vooral veel aandacht op verschillende soorten voedsel. Zo kan u makkelijker een geïnformeerde beslissing nemen.

Vitality4Life Droogoven Vergelijking

Wat kan ik met een droogoven doen?

Onze ‘foodies’ bij Vitality 4 Life hebben al onze heerlijke recepten geprobeerd en getest met de BioChef voedseldroger en zijn tot de conclusie gekomen dat u met een paar goede aanbevelingen bijna alles kan uitdrogen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Gedroogd fruit zoals druiven, bosbessen, aardbeien, mango's, bananen, ananas en kiwi's
 • Gezonde plantaardige chips - maak knapperige chips van rode biet, wortel, pastinaak en zoete aardappel zonder olie
 • Jerky - experimenteren met verschillende variëteiten: rundvlees, lam, vis, verse kruiden en marinades
 • Maak gezonde brood alternatieven zoals lijnzaad brood, pizza bases en crackers
 • Gedroogd fruit roll-ups - deze zijn een winnaar met de kinderen. Meng fruit (en soms yoghurt), drogen en oprollen. Het perfecte vieruurtje!
 • Gezonde muesli, geactiveerde noten en zaden
 • Gezonde huisdier traktaties zonder conserveringsmiddelen

Zorg ervoor dat u onze blogposts leest zodat u de beste combinatie kan vinden!

10 Reden om een ​​droogoven te kopen

 • Gedroogd voedsel smaakt heerlijk en laten we eerlijk zijn, het is echt leuk om verse bananen, appels, abrikozen, tomaten kopen en je eigen gezonde snacks te maken!
 • Verminder voedselverspilling en verleng houdbaarheid - voor zelfs 2 jaar!
 • Maak gezonde voeding: het is belangrijk om precies te weten wat er gaande is in het voedsel dat je eet, het is 100% natuurlijk.
 • Bespaar geld
 • Efficiënte opslag - neemt minder dan een zesde van de oorspronkelijke opslagruimte
 • Draagbaarheid - gedehydrateerde levensmiddelen zijn lichtgewicht, compact en goed om mee te nemen
 • Precisie - volledige controle met instelbare thermostaten
 • Flexibel en veelzijdig - alleen beperkt door uw verbeelding
 • Eenvoudig en makkelijk te gebruiken - aandoen en vergeten!
 • Veilig - zeer laag risico
 • Wat is het verschil tussen winkel gekocht gedroogd fruit en het zelfgemaakte soort?

  Dit is de vraag die over de hoofden van veel mensen hangt bij het zoeken naar een dehydrator; het is een immers een investering. Wanneer we aan gedroogde vruchten denken denken we gelijk aan een alternatief voor snoep, en bestaat de neiging om het als "gezonde snack" te zien. In werkelijkheid is dit niet het geval met typische winkel gekochte gedroogde vruchten; deze bevatten veel toegevoegde suikers, zwaveldioxide en transvet - die allemaal schadelijk kunnen zijn voor u en uw gezin!

  Om verkleuring van de vrucht te voorkomen en om ze extra aantrekkelijk te maken wordt een conserveermiddel genaamd Zwaveldioxide toegevoegd aan de producten tijdens het droogproces. Er zijn vele gezondheidsrisico's die worden veroorzaakt door dit giftige gas, zoals astma, huiduitslag en buikpijn. Zwaveldioxide is vooral aanwezig in gedroogde abrikozen, dat is wat ze een fel oranje kleur geeft. Bovendien worden additieven vaak gebruikt om de smaak van sommige gedroogde vruchten te wijzigen; bijvoorbeeld, de winkel-gekocht gedroogde bessen zijn minder zoet dan als ze op een natuurlijke manier worden gedroogd. Door het maken van uw eigen gedroogd fruit, kunt u ervoor zorgen dat u de volledige controle over uw eten heeft.

  De Vitality 4 Life Range

  Zoals bij al onze producten bieden we alleen droogovens van uitstekende kwaliteit aan. Van beginners-niveau machines tot aan high-end toestellen voor de aficionado, we kunnen u de beste droogoven voor uw behoeftes aanbevelen.